Politică

Liviu Dragnea: Comisia SRI să verifice afirmaţiile Anei-Maria Pătru privind softurile câştigate de Siveco

Liviu Dragnea: Comisia SRI să verifice afirmaţiile...

Autor: Liviu Dadacus

30.05.2017, 15:53 116

Solicitat, marţi, că comenteze afirmaţiile Anei-Maria Pătru, care consideră suspect faptul că Siveco, despre care susţine că este o firmă controlată de Irina Socol, apropiată de fosta conducere a SRI, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile, Dragnea a răspuns că au existat în permanenţă suspiciuni privind softurile, inclusiv la ultimele alegeri.

„Dar a apărut această informaţie care este parte dintr-o declaraţie oficială făcută de fosta preşedinte AEP, arestată într-o perioadă extrem de complicată, importantă, în timpul alegerilor la parlamentare. Din moment ce a făcut această afirmaţie, cred că cei din Comisia SRI ar trebui să o verifice. Probabil că vor ajunge la concluzia că nu-i adevărat, dar această informaţie nu trebuie să plutească în aer”, a spus Dragnea.

El a susţinut că orice informaţie despre SRI trebuie lămurită pentru a nu lăsa să planeze asupra acestei instituţii nicio bănuială.

„Orice apare despre SRI - şi nu numai - trebuie să fie lămurit, pentru că este o instituţie extrem de importantă pentru stabilitatea României şi nu trebuie să planeze asupra acestei instituţii nicio bănuială. (...) Apar zvonuri, informaţii pe surse, cel mai bine e să se verifice şi ăsta e un moment foarte bun”, a mai spus Dragnea.

Vicepreşedintele AEP în 2009, Ana-Maria Pătru, a transmis, luni, o scrisoare Comisiei de anchetă a scrutinului din 2009 în care precizează că ar fi utilă lămurirea modului în care firma SIVECO, controlată de Irina Socol, câştiga licitaţiile pentru softuri.

Nu există motive temeinice de îndoială privind rezultatul alegerilor. Consider însă că e suspect faptul că Siveco, firmă controlată de Irina Socol, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi trasmitere a datelor către AEP. Cred că ar fi utilă lămurirea modului în care firma SIVECO câştigă aceste licitaţii pentru softuri de numărare a votului şi transmitere a datelor, chiar dacă ele sunt deschise prin sistem SEAP”, a scris Pătru.

Potrivit acesteia, intuiţia sa şi relaţia de prietenie care a legat-o de Irina Socol începând cu 2009 îi spun că lucrurile aflate ar putea face obiectul comisiei SRI pentru că există „suspiciunea rezonabilă” că aceasta ar fi făcut parte sau ar fi fost apropiată de fosta conducere a SRI.

„În contextul actual, consider că nici prietenia mea, pornită la iniţiativa Irinel Socol în 2009, nu a fost deloc întâmplătoare, putând fi rodul unei acţiuni operative”, a mai scris Pătru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO