Politică

Liviu Dragnea: Decizia CCR, corectă; Nu cer demisia nimănui

Liviu Dragnea: Decizia CCR, corectă; Nu cer demisia...

Autor: Cătălina Mănoiu

28.02.2017, 19:22 111

„Decizia CCR de ieri mie mi se pare o decizie foarte importantă, practic, un pas important (…) este vorba despre o dorinţă de a noastră exprimată şi în timpul campaniei electorale şi după alegeri ca fiecare autoritate din acest stat să fie pusă în matca firească, stabilită de Constituţie, ca relaţia dintre puterile statului să fie una constituţională şi o relaţie clară. Decizia CCR este corectă şi foarte importantă în cadrul acestui proces care încet, încet, începe să se deruleze. (…)Este o decizie importantă pentru că generează o discuţie aştepată de mult pentru clarificarea atribuţiilor fiecărei puteri din stat, ceea ce este sănătos pentru toată lumea”, declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei BPR.

Liviu Dragnea a afirmat că nu împărtăşeşte opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, care susţine că este nevoie ca procurorul şef, Laura Codruţa Koveşi, să demisioneze.

„Nu, nu o împărtăşesc. Pentru aşa ceva eu nu pot să cer demisia nimănui pentru că există conflicte juridice de natură constituţională, au existat, vor mai exista şi Curtea va decide. Nu pentru aşa ceva eu aş cere demisia cuiva”, a răspuns Dragnea.

PSD „nu a avut şi nici nu are de gând să ceară revocarea celor patru procurori”, a spus Dragnea.

„Noi, în campanie, ca partid, nici în campanie, nici după alegeri, nu am avut de gând şi nu avem de gând să cerem revocarea celor trei, patru procurori”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat cum priveşte faptul că o parte din dosar a fost clasat, iar restul a fost transmis către parchetul de la Înalta Curte, Dragnea a afirmat că decizia este normală şi că „nu se putea ajunge la o altă concluzie”.

„Am avut plângere penală împotriva mea, nume şi prenume. Este o decizie normală, din moment ce eu nu am insistat nu am influenţat, nu am vorbit cu nimeni, nici ei nu au făcut ceva ca să mă favorizeze pe mine, decizia este normală nu se putea ajunge la altă concluzie din senin”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă ancheta mai are temei, Liviu Dragnea a făcut apel la argumentele aduse de preşedintele CCR şi la decizia Curţii.

„Eu am urmărit cu atenţie ce a spus preşedintele CCR, care a spus că toate parchetele trebuie să ţină cont în anchetel următoare de decizia CCR şi mai ales după ce o să apară motivarea. Dacă orice procuror, în orice speţă identifică încălcări ale legilor penale sigur că poate să facă anchetă, dar domnul Dorneanu a spus lucruri importante despre oportunitate şi despre legalitate. Oportunitatea este a celor careua acest manadat direct sau indirect din partea cetăţenilor, respectiv miniştrii, indirect, prin votul Parlamentului. Legalitatea, constituţionalitatea este verificată de CCR”, a răspuns Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO