Politică

Liviu Dragnea despre OUG privind justiţia: Eu nu sunt Guvern. Să crească alocaţia de hrană pentru deţinuţi

Liviu Dragnea despre OUG privind justiţia: Eu nu sunt...

Autor: Liviu Dadacus

24.01.2017, 18:52 59

''Am discutat doar despre buget. Eu nu sunt Guvern, nu dau ordonanţe. Eu nu sunt părerolog'', a spus Dragnea, la insistenţele jurnaliştilor. El a refuzat să facă orice alte precizări pe această temă, spunând că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, este singurul în măsură să se pronunţe.

În schimb, Dragnea a menţionat că România a avut ani de zile mai multe amenzi şi condamnări la CEDO pe tema condiţiilor din penitenciare. În acest context, el a menţionat că Guvernul va majora alocaţia de hrană pentru deţinuţi cu 50%.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea.

''Această temă (a graţierii, n.r.) în mod nefericit a devenit o temă naţională, este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor penale şi a graţierii şi dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu'', a spus el.

Iohannis a subliniat că graţierea şi modificarea legilor privind justiţia nu s-au regăsit în programul de guvernare al PSD.

''Şi atunci, dacă guvernanţii au făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular pe această temă. Aparent, vorbim despre chestiuni legate de justiţie, aparent vorbim despre ordonanţe de urgenţă pe teme concrete. În realitate, dragi români, vorbim despre ce naţiune vrem să fim. Vrem să fim o naţiune puternică, un stat de drept, sau vrem să fim o naţiune aşa şi aşa, cu un stat de drept care poate fi înmuiat şi discutat'', a concluzionat Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO