Politică

Liviu Dragnea, despre prestaţia Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European: Vreau s-o felicit pe doamna premier că apărat poziţie şi imaginea României în PE

Liviu Dragnea, despre prestaţia Vioricăi Dăncilă în...

Autor: Maria Stan

03.10.2018, 15:59 1404

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a felicitat-o pe prim-ministrul Viorica Dăncilă pentru prestaţia pe care a avut-o la dezbaterea de miercuri din Parlamentul European, unde şeful Executivului "a apărat poziţia şi imaginea României".

"Vreau s-o felicit cu toată forţa pe doamna premier Viorica Dăncilă penru prestaţia de azi, pentru demnitatea cu care a apărat poziţia şi imaginea României în PE. Unii colegi de-ai noştri au spus şi de la ALDE au spus că ceea ce e important să se întâmple este să se construiască un dialog, dar nu unul într-o singură direcţie. Trebuie ascultate argumentele fiecărei ţări, în acest caz România, nu cred că trebuie să mai fie date sentinţe epntru că există o campanie mai bună sau mai agresivă de manipulare. (...) Să nu uităm că deciziile CCR sunt obligatorii, trebuie ţinut cont de ele. Chiar o felicit pe doamna premier pentru modul cum s-a comportat azi la Strasbourg", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei de miercuri a Birourilor permanene reunite ale Parlamentului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind statul de drept în România, că i-a informat miercuri pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.

Şeful Executivului român a criticat poziţia Parlamentului European referitoare la mitingul din 10 august din România, precizând că în cazul altor state nu a fost luată aceeaşi atitudine.

Ulterior dezbaterii de miercuri din Parlamentul European, urmează să fie dat un vot privind rezoluţia să fie dat în prima şedinţă plenară din luna noiembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO