Politică

Liviu Dragnea, după respingerea contestaţiei la executare: Voi face demersuri la CEDO şi CEJ

Liviu Dragnea, după respingerea contestaţiei la...

Autor: Liviu Dadacus

27.04.2017, 15:02 92

Întrebat ce urmează după respingerea contestaţiei şi dacă mai exista căi de atac, Dragnea a răspuns: „Acest demers, finalizat aşa cum era de aşteptat cu respingerea contestaţiei, m-a repus în posibilitatea de a face două demersuri la CEDO şi la Curtea Europeană de Justiţie la Luxemburg. Acţiunile sunt aproape finalizate şi în foarte scurt timp avocaţii pe care îi am în acest caz vor depune acţiunile la cele două instanţe europene”.

Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, contestaţia de executare formulată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Referendumului, cauză în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Contestaţia a fost respinsă ca nefondată. Decizia este definitivă.

Liviu Dragnea a contestat, printr-o cale extraordinară de atac, decizia definitivă de condamnare. Preşedintele PSD fost condamnat definitiv pe 22 aprilie 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare.

Instanţa supremă a motivat decizia prin care acesta a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare în dosarul privind fraude la referendum, judecătorii susţinând că liderul PSD a ales să îşi folosească "abuziv autoritatea şi influenţa" în partid "pentru a denatura rezultatul scrutinului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO