Politică

Liviu Dragnea: Exclud să aruncăm ţara în criză ''hormonal''. Iohannis vrea suspendarea

Liviu Dragnea: Exclud să aruncăm ţara în criză...

Autor: Liviu Dadacus

27.12.2016, 17:14 676

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, marţi, dacă exclude posiblitatea de a face o altă nominalizare pentru funcţia de premier, aşa cum a cerut şeful statului, Klaus Iohannis, el răspunzând că exclude ca PSD-ALDE să se arunce cu ''capul în gard'' şi să arunce ''hormonal'' ţara în criză.

''Exclud posibilitatea să ne aruncăm cu capul în gard acum, ca să vă spun ca la noi la Turnu Măgurele, domnişoară, că suntem amândoi de acolo, să aruncăm ţara în criză pur şi simplu, hormonal. Noi avem o răspundere pentru toată ţara, avem un program de guvernare care trebuie pus în practică'', a spus Dragnea.

El a subliniat că, în opinia sa, ''preşedintele vrea suspendarea'' ca să se ''reinventeze''.

''Trebuie să ne gândim bine dacă acceptăm această invitaţie, dacă îi facem acest cadou: în opinia mea preşedintele vrea suspendare şi vrea suspendare pentru că se gândeşte – după părerea mea greşit - că se poate reinventa. Trebuie să ne gândim foarte bine dacă aruncăm ţara în această criză politică. Acum sigur că putem lua o decizie la o emoţie destul de ridicată – emoţie negativă –, dar o să cumpănim foarte bine'', a argumentat Dragnea.

Social-demoratul a afirmat însă că liderii PSD-ALDE se vor gândi dacă nu se va ajunge tot la suspendarea şefului statului în cazul în care nu vor opta acum pentru această variantă.

''Sigur, o să ne mai gândim - dacă nu mergem pe suspendare - dacă nu cumva ajungem tot acolo pentru că omul nu are de gând să lase ca acest guvern să se instaleze'', a adăugat Dragnea, calificând propunerea lui Iohannis ca PSD-ALDE să avanseze o altă nominalizare pentru funcţia de premier drept o ''ofertă otrăvită''.

''Am vorbit de această ofertă otrăvită a preşedintelui Iohannis: PSD-ALDE să vină cu altă propunere. Cine ne poate garanta nouă că va fi acceptată? E posibil să fie târâtă prin presă şi prezentată ca agent KGB, terorist de-a binelea, coruptul corupţilor, că a făcut nu ştiu ce când era mic'', a conchis Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO