Politică

Liviu Dragnea: Membrii PSD cercetaţi penal pot face parte din viitorul Cabinet; noi facem Guvernul

Liviu Dragnea: Membrii PSD cercetaţi penal pot face...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

22.01.2018, 19:02 843

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, după şedinţa CExN, că membrii PSD cercetaţi penal pot face parte din viitorul Cabinet Dăncilă, el arătând că social-democraţii au decis să îşi facă ei înşişi Guvernul şi nu alte instituţii.

Întrebat dacă membrii PSD cercetaţi penal pot face parte din viitorul Cabinet, Dragnea a răspuns: „Da”.

Chestionat de ce nu se vor respecta criteriile de integritate dorite de fostul premier Tudose în privinţa miniştrilor, şi care au dus la demisiile miniştrilor Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, Dragnea a răspuns: „Am hotărât să ne facem noi Guvernul, şi nu alte instituţii”.

Întrebat dacă prezenţa lui Paul Stănescu în Guvern depinde de decizia ÎCCJ de joi, Dragnea a reiterat răspunsul anterior: „V-am spus că am hotărât să ţinem cont de voturile românilor din decembrie anul trecut şi să ne facem noi Guvernul”.

Surse politice au precizat, anterior, că este posibil ca Rovana Plumb să revină în Guvern pe postul de vicepremier fără portofoliu. Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh au demisionat din Guvernul Tudose, în octombrie, ca urmare a unei anchete DNA.

DNA a cerut, recent, instanţei supreme redeschiderea unui dosar pe numele vicepremierului Paul Stănescu, care vizează fapte din 2010, dosarul fiind anchetat anterior de DNA Craiova şi închis în 2013. Primul termen va avea loc pe data de 25 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO