• Leu / EUR4.9486
  • Leu / GBP5.5502
  • Leu / USD5.1027
Politică

Liviu Dragnea, mesaj pentru militarii români răniţi în Afganistan: Suntem alături de ei şi de familiile lor

Liviu Dragnea, mesaj pentru militarii români răniţi în Afganistan: Suntem alături de ei şi de familiile lor

Autor: Valentin Pircalabu, Mediafax

30.04.2018, 14:48 112

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, luni, că este alături de cei opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel care au fost răniţi în Afganistan, în urma unui atac cu o maşină capcană.

"Am aflat cu profund regret de atacul sinucigaş din Afganistan, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 11 copii. Din păcate, în acest incident au fost raniţi şi 8 militari români, care se află acum în afara oricărui pericol. Le urez însănătoşire grabnică! Curajul lor ne aduce aminte, încă o dată, cu ce preţ se apără libertatea. Suntem alături de ei şi de familiile lor şi transmit un gând bun, de recunoştinţă şi apreciere, tuturor militarilor noştri aflaţi în misiune în teatrele de operaţii", a scris Liviu Dragnea pe pagina de Facebook.

Opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, în Afganistan, după ce au fost prinşi într-un atac cu maşină capcană, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

"Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00,
ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device)", anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Mesaje de încurajare pentru militarii români răniţi în Afganistan au transmis şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi premierul Viorica Dăncilă.

„Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, printre care şi copii. În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, au fost răniţi. Le urez însănătoşire grabnică şi multă putere lor şi familiilor acestora în aceste momente de grea încercare. Le suntem alături militarilor noştri care ne reprezintă ţara cu profesionalism şi dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale", a spus Klaus Iohannis într-un comunicat.

"M-a întristat profund vestea atentatelor din Afganistan, în urma cărora şi-au pierdut viaţa civili, inclusiv copii, iar opt militari români au fost răniţi. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au avut de suferit de pe urma acestor evenimente tragice", transmite şi premierul Viorica Dăncilă într-un comunicat remis MEDIAFAX.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9486
Diferență: 0,0141
Ieri: 4.9479
Azi: 5.1027
Diferență: -1,4809
Ieri: 5.1794
Azi: 5.5502
Diferență: 0,2384
Ieri: 5.5370
Azi: 5.2060
Diferență: -0,1821
Ieri: 5.2155