Politică

Liviu Dragnea, reacţie dură la atacul lui Klaus Iohannis: E panicat, se gândeşte că poate veni momentul să dea socoteală pentru ilegalităţi

Liviu Dragnea, reacţie dură la atacul lui Klaus...

Autor: Ionel Dancu

08.11.2018, 17:12 51

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că afirmaţiile şefului statului la adresa sa sunt acţiunile unui om „nervos” care „vede cum se strânge funia în jurul parului” şi care se gândeşte că poate veni momentul să „dea socoteală pentru ilegalităţi pe care le-a săvârşit”.

„Vreau să comentez reacţia preşedintelui Iohannis de marţi. Eu am văzut ca mulţi alţii un om în panică, foarte nervos şi este firesc pentru că vedem un preşedinte care este panicat pentru că vede cum se destramă sistemul odios care l-a protejat. Domnul Iohannis vede cum se strînge funia în jurul parului şi se gândeşte serios că poate veni momentul să dea socoteală pentru numeroasele ilegalităţi pe care le-a săvârşit în anii trecuţi (...) Mai era cineva care folosea placa cu infractorii şi penalii, Kovesi, când a început să se discute despre Onea şi Portocală”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că informaţiile furnizate cu o zi înainte de Liviu Dragnea şi care îl vizează sunt "fake news", catalogându-l pe acesta un disperat care progresează.

"Asta se întâmplă când un infractor ajunge în vârful statului, iar acest infractor Dragnea progresează, nu în domeniul statului de drept, ci în domeniul fake news. E ceea ce în ziua de azi se numeşte fake news, înainte de numeau minciuni. Am avut Caragiale, bileţelul roz şi am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractorii ajung în vârful statului", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat de valiza reală, cea care a ajuns la Rise Project, preşedintele spune că îi este străină, deşi unii insinuează că ar avea cunoştinţă.

"Nu ştiu ce e cu aceste valize, nu am nicio legătură. Omul (n.r.: Dragnea) este disperat şi are probleme majore şi caută să aducă vorba despre alte lucruri şi aduce manevre de manipulare",a mai spus preşedintele.

Declaraţiile vin după ce, cu o zi în urmă, preşedintele Liviu Dragnea a mers în Parlament cu două valize, reacţionând în acest mod la ancheta Rise Project ce se bazează pe o valiză cu documente Tel Drum, despre care jurnaliştii spun că a fost găsită de un sătean din Teleorman. Într-o valiză, liderul PSD a adus gogoşi, iar în a doua se aflau acte, cum ar fi ordonanţa de clasare a unui dosar ce-l viza pe Klaus Iohannis, semnată de Cristian Lazăr, dar şi informări cu privire la cauzele penale clasate în care a fost implicat preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO