Politică

Liviu Dragnea spune că România nu are şef al Armatei pentru că nu vrea Klaus Iohannis: E fără precedent într-un stat NATO

Liviu Dragnea spune că România nu are şef al Armatei...

Autor: Loredana Ficiu, Mediafax

03.03.2019, 14:36 72

Liviu Dragnea a declarat, duminică la Gorj, că din cauza lui Klaus Iohannis ţara noastră nu are şef al Statului Major al Apărării, ceea ce este fără precedent într-un stat NATO, precizând că preşedintele face aceste lucruri pentru a obţine un nou mandat la Cotroceni.

„România nu are şef al Armatei pentru că nu vrea Iohannis. E ceva fără precedent într-un stat NATO. De ce face asta? Ca să capete un nou mandat şi să scape de relele pe care le-a făcut. (...) Singurul partid care poate apăra interesele României care se poate bate cu oricine pentru această ţară e PSD”, a declarat Liviu Dragnea, duminică la Târgu-Jiu, unde au avut loc alegerile pentru organizaţia PSD Gorj.

Reacţia liderului PSD vine în contextul în care Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Totodată, MApN a cerut în instanţă decretului semnat de Iohannis, iar magistraţii l-au suspendat până la soluţionarea dosarului. În acest moment, Statul Major al Apărării este condus de un locţiitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO