Politică

Liviu Dragnea: Ştiam că Iohannis vrea referendum, e în logica unui om ce a pierdut alegerile

Liviu Dragnea: Ştiam că Iohannis vrea referendum, e în...

Autor: Liviu Dadacus

23.01.2017, 21:41 2747

''Şi eu, şi premierul ştiam că preşedintele vrea să anunţe organizarea unui referendum pentru că este în logica unui om politic care a scăzut în sondaje, care a făcut foarte multe greşeli, a unui om politic care a pierdut alegerile, pentru că practic el a fost vârful de lance al PNL şi al USR la alegerile din 11 decembrie şi vrea să resusciteze – după părerea mea într-un mod total greşit şi riscant pentru România – nişte foşti susţinători, alegând o cale care nu este corectă şi cinstită pentru un preşedinte'', a comentat Dragnea.

El a mai afirmat că una din ţintele lui Iohannis o reprezintă dorinţa ca Guvernul să nu pună în aplicare programul de guvernare.

''Planul lor, planul preşedintelui Iohannis este ca - cum-necum - până în vară acest Guvern să fie dat jos prin orice mijloace'', a spus liderul PSD, acuzându-l pe şeful statului că şi-a încălcat jurământul şi a urmărit prin participarea la şedinţa de Guvern să facă să se vorbească despre graţiere pentru a justifica apoi că aceasta este o temă de interes naţional.

''Ştiam de acum o săptămână – zece zile că preşedintele are de gând să anunţe organizarea unui referendum. Ştiam asta. Asta a şi fost scenariul, de asta a făcut şi acel spectacol neconstituţional la Guvern. S-a dus brusc peste primul-minsitru pentru a crea foarte multă discuţie şi vizibilitate pe tema graţierii, petru a putea spune în această seară că această temă a devenit de interes naţional pentru a se putea lega cât de cât de prevederile constituţionale privind organizarea unui referendum'', a menţionat Dragnea.

El a negat că PSD vrea suspendarea lui Iohannis.

''Iohannis îşi cere suspendarea. Cred că vrea o suspendare pentru a putea aveo tribună, pentru a merge în ţară şi a se victimiza. Nu suntem interesaţi de asta, eu nu sunt interesat acum de ideea de susepndare'', a adăugat Dragnea.

El a precizat că PSD va declanşa în primăvară două referendumuri - pe tema familiei şi privind regimul imunităţilor din România. ''Nu sunt de acord cu imunitatea parlamentară, dar nici cu cea a preşedintelui'', a reiterat social-democratul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO