Politică

Liviu Voinea, analist economic: este nevoie de un guvern stabil care să îşI propună să relanseze economia; guvernul Ungureanu, ca şi guvernul Boc, lasă ţara în recesiune

Liviu Voinea, analist economic: este nevoie de un guvern...
27.04.2012, 17:55 631

Liviu Voinea, analist economic şi apropiat de Partidul Social Democrat, spune că economia are în acest moment nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate în Parlament, care să poată lua măsurile necesare, şi nu unul cu atribuţii limitate, aşa după cum este prefigurat într-unul din scenariile politice de după căderea moţiunii de cenzură.

"Şi actualul guvern Ungureanu şi guvernul Boc au ieşit de la guvernare cu ţara în recesiune. Nu au reuşit relansrea economică. Este nevoie de un guvern care să îşi propună să relanseze economia. Acest guvern şi-a propus să reducă deficitul, nu şi-a propus creştere economică sau locuri de muncă", a spus Voinea.

Voinea mai spune că angajamentele cu FMI vor trebui continuate, dar din partea română va trebui o altă perspectivă. "FMI nu a avut până acum parteneri de discuţie la nivelul său, care să vină şi cu sugestii. Noi doar am înghiţit mutarea în plic. Trebuie văzută strategia de ansamblu. Facem privatizări sau listări la bursă, dar să ştim pentru ce, ce logică are -vrei bani, vrei retehnologizare, vrei locuri de muncă", a pus Voinea.

Analistul economic, care este şi membru al Consiliului de Administraţie al Eximbank, mai spune că este firesc să fie fluctuaţii pe piaţa valutară (cursul leu - euro a crescut brusc la căderea guvernului până la 4,4 lei/euro apoi a revenit la 4,39 de lei/euro -n.red), iar acestea vor continua dacă guvernul propus va cădea succesiv, aşa cum s-a întâmplat în toamna anului 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO