Politică

Liviu Voinea : Mi se pare în regulă porecla "Tom Bugeţel"

Liviu Voinea : Mi se pare în regulă porecla "Tom Bugeţel"

Autor: Ovidiu Tempea

08.12.2013, 12:23 141

"Foarte bine. Mi se pare chiar în regulă. Tom Degeţel era un personaj pozitiv, din câte reţin eu. Sper să le placă şi fetelor mele, am două fete, de unu şi  cinci ani", a afirmat Liviu Voinea, întrebat de unul dintre moderatorii emisiunii dacă ştie că în piaţă i se spune "Tom Bugeţel".

Ministrul delegat pentru Buget a confirmat că ştie de această poreclă.

Tom Degeţel este o poveste scrisă de Charles Perrault (autorul Motanului Încălţat), publicată în 1697 în culegerea "Poveştile mamei mele gâsca".

Tom era cel mai mic dintre cei şapte copii ai unui tăietor de lemne, mic cât un deget, şi pentru că de-a lungul timpul nu a crescut deloc, i se spunea "Degeţel".

Micul Tom Degeţel se dovedeşte însă foarte isteţ şi-şi salvează cei şase fraţi de la multe încercări.

O mare foamete îi "forţează" pe părinţii celor şapte copii să-i abandoneze în pădure, chiar de două ori, însă Tom Degeţel reuşeşete de fiecare dată să-şi conducă fraţii înapoi acasa, nu înainte de a se confrunta chiar cu un căpcăun uriaş, care vroia să-i ucidă şi să-i mănânce pe copii.

Între cele două abandonuri, familia primeşte o sumă considerabilă de la cel mai bogat om din ţinut, însă familia o risipeşte în scurt timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO