Politică

Lucian Isar, reprezentantul României la BERD, a fost numit consilier onorific al premierului Florin Cîţu

Lucian Isar, reprezentantul României la BERD, a fost...

Autor: Cristina Bellu

29.12.2020, 00:44 2500

Premierul Florin Cîţu l-a numit pe Lucian Isar, reprezentantul României la BERD, consilier onorific, o poziţie care nu este remunerată.

De altfel, Florin Cîţu, în calitate de ministru al finanţelor, l-a numit la începutul anului pe Lucian Isar în poziţia de la BERD - Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare -, unul dintre cei mai mari creditori ai României.

Cei doi se cunosc de mai bine de 15 de ani, având în vedere că au fost şefi de trezorerie la Citybank şi Banpost, respectiv ING.

Cei doi sunt puşi pe lista celor care au speculat cursul valutar al leului în toamna lui 2008, un episod extrem de controversat în istoria pieţei valutare.

BNR niciodată nu a confirmat numele dealerilor sau trezorierilor aflaţi pe lista neagră.

Cert este că cei doi s-au despărţit de Bancpost, şi ING după câţiva ani.

Lucian Isar este soţul Alinei Gorghiu, membru marcant al PNL, iar în 2010 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare de la Bucureşti şi Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazu.

Lucian isar a fost ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri în guvernul Ponta, de unde a plecat extrem de rapid, după o dispută cu premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO