Politică

Ludovic Orban a anunţat că ia în considerare restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte

Ludovic Orban a anunţat că ia în considerare...

Autor: Bogdana Gusuleac

24.10.2020, 23:43 612

Premierul Ludovic Orban a admis, sâmbătă, că autorităţile iau în considerare posibilitatea restricţionării circulaţiei pe timp de noapte, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte e o măsură la care au recurs mai multe state europene. Premierul Ludovic Orban a fost întrebat sâmbătă dacă e posibil ca acest lucru să se întâmple şi în România.

„Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a răspuns Orban.

Şeful Guvernului a precizat că scopul autorităţilor este ca oamenii să ducă o viaţă „cât mai normală”, iar economia să funcţioneze.

„Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală. Obiectivul nostru este ca economia să funcţioneze la parametri obişnuiţi. Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie. Acestea sunt obiectivele noastre. Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie. Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive”, a adăugat Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO