Politică

Ludovic Orban: Muncim câte 16 ore pe zi să rezolvăm nenoricirile lăsate de ăştia

Ludovic Orban: Muncim câte 16 ore pe zi să rezolvăm...

Autor: Elena Crangasu

02.02.2020, 15:31 117

Ludovic Orban a declarat, duminică, în cadrul Consiliului Naţional al PNL,că fiecare zi e „o istorie”, prin ceea ce fac liberalii, pentru că lucrează fără limită pentru a găsi soluţii „pentru nenorocirile pe care ni le-au lăsat ăştia”. El a zis că în trei luni, PNL a schimbat poziţia României în UE.

„Mi-ar lua ore întregi să vă spun ceea ce facem zi de zi, pentru că fiecare zi este, de fapt, o istorie. În fiecare zi, atât eu cât şi vicepremierul, cât şi miniştrii, cât şi ceilalţi oameni muncim 14-16 ore pe zi. De la 7-8 dimineaţa, până la 12-1 noaptea, fără nicio limită, pentru a găsi soluţii pentru nenorocirile pe care ni le-au lăsat ăştia, pentru problemele nerezolvate, pentru toate pagubele şi prejudiciile pe care ni le-au generat şi mai ales pentru deficitul îngrozitor, în materie de relaţii cu toţi partenerii de care avem nevoie, pentru a ridica România şi a o aduce pe drumul corect, pe drumul normal”, a zis premierul Ludovic Orban.

Orban a afirmat că deşi PNL nu are decât trei luni la guvernare, a schimbat „radical” poziţia la nivel european, prin investitorii atraşi şi reuşita ministrului de Finanţe de a lua credite la dobânzi mult mai mici.

„Nici trei luni nu avem la guvernare şi în timpul acesta s-a schimbat radical poziţia la nivel european, poziţia faţă de România, poziţia mediului de afaceri din România, poziţia potenţialilor investitori care vor să investească în România, poziţia sistemului financiar-bancar şi lucrul acesta se vede, cum reuşeşte Florin Cîţu şi Ministerul Finanţelor să ia credite la dobânzi mult mai performante, care îndatorează mai puţin statul român”, a motivat el.

„Sigur că nu noi suntem de vină că am ajuns în situaţia să luăm credite. Eu mi-aş dori să luăm credite numai ca să susţinem investiţii, eu mi-aş dori să luăm credite numai ca să asigurăm cofinanţări pentru proiecte finanţate de la nivel european, eu mi-aş dori să luăm credite numai pentru proiecte de dezvoltarea economică a României, nu ca să plătim subvenţii, ajutoare sociale şi salarii umflate cu pompa, care sunt plătite unor oameni care nu merită”, a completat acesta.

Consiliul Naţional al PNL a avut loc duminică, la Palatul Parlamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO