Politică

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Dacă vom forma Guvernul, vom apela la membrii valoroşi ai PNL, printre ei şi Raluca Turcan

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Dacă vom forma...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

04.10.2019, 18:53 122

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Sibiu, că dacă liberalii vor fi chemaţi să formeze Guvernul va apela la cei mai valoroşi membri ai partidului, printre care se numără şi Raluca Turcan.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Sibiu, că obiectivul partidului este în acest moment schimbarea actualului Guvern.

„Obiectivul nostru este de a reuni toate forţele din Parlamentul României, care au o urmă de lucidiate şi de răspundere faţă de ţară, sa-i coalizăm şi să dăm jos acest guvern. Ce se va întâmpla după, va fi rezultatul unor negocieri, consultări care vor fi declanşate de preşedintele României, în urma acestora preşedintele va propune soluţia pentru România, iar această soluţie, noi o vom susţine”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă din guvernul pe care îl va propune PNL va face parte şi Raluca Turcan, liderul liberal a spus că componenţa acestuia va fi stabilită în urma unei analize.

„În ceea ce priveşte formarea guvernului, PNL a anunţat încă din ziua în care am anunţat că demarăm procedura de depunere a moţiunii de cenzură că ne asumăm răspunderea guvernării. Dacă vom fi chemaţi să formăm guvernul vom apela la cei mai valoroşi membri ai PNL, iar printre aceştia se găseşte şi Raluca Turcan, care a fost mâna mea dreaptă în negocierile pe care le-am purtat în această perioadă, iar dacă vom reuşi, dacă moţiunea va trece, Raluca Turcan are un merit de primă importanţă. În ceea ce priveşte componenţa viitorului govern, nu pot să avansez în momentul de faţă nume, va fi rodul unei analize extrem de exigente. (…) În momentul în care vom fi chemaţi la guvernare vom avea capacitatea de prezenta un guvern cu oameni competenţi, integri, care să aibă puterea de a repara stricăciunile făcute de PSD în ultimii ani de zile”, a mai spus Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO