• Leu / EUR4.8793
  • Leu / GBP5.7839
  • Leu / USD4.8008
Politică

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Taxa de 2% pentru angajatori, un fel de impozit pe cifra de afaceri. PNL se va opune

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Taxa de 2% pentru angajatori, un fel de impozit pe cifra de afaceri. PNL se va opune

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

20.10.2017, 10:42 117

„Am avut dreptate când am solicitat guvernului să vină în Parlament şi să scoată din programul de guvernare aberaţiile fiscale, cum ar fi impozitul pe cifra de afaceri. S-au făcut că renunţă la el şi acum ministrul Mişa revine cu el într-o altă formă, de taxa de 2% pentru angajatori, taxa pe cifra de afaceri sau pe fondul de salarii, adică tot un fel de impozit pe cifra de afaceri”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe Facebook.

Ludovic Orban a afirmat că PNL se va opune legiferării unei astfel de măsuri.

“Sper că nu mai există niciun om de afaceri în România care să nu înţeleagă ca PSD este duşmanul mediului de afaceri. Ne vom opune cu toate forţele pentru a impiedica legiferarea unui astfel de impozit care poate distruge zeci de mii de firme”, a adăugat liderul liberalilor.

Orban a criticat şi intenţia Guvernului de a introduce impozitul pe bacşiş.

“Şi vă mai spun una. După ce s-au umplut de penibil în 2015, ăştia încearcă iar să introducă impozitul pe bacşiş”, a conchis preşedintele PNL.

Angajatorii vor plăti o taxă de solidaritate de 2% din fondul de salarii, „pentru a avea şi ei o responsabilitate faţă de bugetul de stat”, a declarat miercuri ministrul Finanţlor, Ionuţ Mişa.

„Este o taxă reglementataă şi printr-o directivă europeană, pe care o plăteşte angajatorul la fondul de salarii. Este o directivă europeană care reglementeaza pentru fondul de salarii o anumita taxă (...) O plăteşte angajatorul la fondul de salarii, să aibă şi el o responsabilitate faţă de bugetul de stat”, a spus Ionuţ Mişa, într-o emisiune la Antena 3.

El a insistat ca această taxă „nu poate să însemne o taxă în plus sau o creştere salarială. „E o taxă ce se aplică la fondul de salariu, care nu poate fi eliminată sau comasată cu alte categorii de contribuţii”, a spus ministrul.

La sfârşitul lunii iunie, Cabinetul Tudose intenţiona să introducă tot o taxă de solidaritate, dar care era prevăzută pentru cei cu venituri de peste zece salarii minime pe economie, bani urmând să ajungă la bugetul pentru Sănătate.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8793
Diferență: -0,1146
Ieri: 4.8849
Azi: 4.8008
Diferență: -0,0208
Ieri: 4.8018
Azi: 5.7839
Diferență: -0,4818
Ieri: 5.8119
Azi: 5.0325
Diferență: -0,3525
Ieri: 5.0503