Politică

Ludovic Orban spune de ce Victor Costache a fost prezent la audieri: Nu avea nicio obligaţie să fie izolat

Ludovic Orban spune de ce Victor Costache a fost prezent...

Autor: Diana Grigore

15.03.2020, 22:31 30

Ludovic Orban ia luat apărarea lui Victor Costache, după ce acesta a fost prezent la audierile din Parlament pentru învestirea Guvernului. Premierul susţine că ministrul Sănătăţii nu era obligat să intre în izolare, deoarece nu a avut contact cu senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus.

„Eu mă aflu în izolare pentru că în cadrul anchetei epidemiologice am fost considerat contact, persoană care a intrat în contact şi care este expus riscului de contaminare. Victor Costache şi ceilalţi miniştri care au fost prezenţi fizic la audieri, Monica Anisie, Bogdan Aurescu, nu au fost în cadrul anchetei epidemiologice consideraţi ca persoane care au intrat în contact. Victor Costache nu a participat la reuniunea Biroului politic Naţional al PNL şi nu a avut nicio întâlnire şi nicio legătură cu senatorul Chiţac, ca atare nu avea nicio obligaţie să fie izolat”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei videoconferinţe de presă.

Victor Costache a fost prezent la audierile din Parlament pentru învestirea Guvernului Orban, în condiţiile în care un angajat al Ministerului Sănătăţii a fost diagnosticat cu coronavirus. Deşi rezultatul testului ministrul Sănătăţii a ieşit negativ, acesta ar fi trebuit să rămână în izolare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în cazul 92, nu este vorba despre o femeie din Mureş, ci despre o angajată a Ministerului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO