Politică

Macovei: Cererea de suspendare a venit foarte repede, USL s-a speriat după condamnarea lui Năstase

Autor: Emma Toader

06.07.2012, 14:21 203

Macovei a făcut această precizare la lansarea Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta a fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu.

"În opinia mea şi suspendarea din 2007 şi cea de acum, au un singur scop: să se opreascvă dosarele în justiţie şi politicienii să nu mai fie cercetaţi. A venit foarte repede (cerea de suspendare - n.r.) pentru că s-au speriat după condamnarea lui Năstase şi acţionează", a precizat Monica Macovei.

În opinia lui Macovei, ţinta celor de la putere este să oprească dosarele şi să nu ajungă la închisoare. "Războiul este de fapt cu justiţia care funcţionează cum funcţionează şi este independentă politic. Asta este ţinta lor, să-şi oprească dosarele, să nu ajungă la închisoare", a adăugat Monica Macovei.

La rândul său, europarlamentarul Cristian Preda, prezent al lansarea Iniţiativei Civice a apreciat că "încarcerearea lui Năstase este scânteia" care a declanşat acest demers de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO