Politică

Macovei: Cu Marian Munteanu primar, Bucureştiul ar ajunge în iad

Macovei: Cu Marian Munteanu primar, Bucureştiul ar...

Autor: Dragos Suciu, Andreea Tobias

16.04.2016, 15:35 393

Întrebată unde ar ajunge Bucureştiul cu Marian Munteanu primar, în contextul în care l-a numit "anti-european" şi "anti-american", Monica Macovei a răspuns: "în iad", transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Deci, nicăieri. Presupun că este un blat cu PSD şi o să ne trezim cu doamna gospodină Firea şi o să primim reţete de mâncare şi prăjituri. Este o ruşine o asemenea propunere. Nu are ce să facă pentru Bucureşti domnul Munteanu, cum n-are ce să facă nici doamna Firea. Nu se pricep la administraţie deloc. Pe lângă cum privesc ei viaţa şi viaţa noastră de zi cu zi sau administraţia. În afară de asta, Marian Munteanu nu poate duce România înspre progres. Nu o poate duce înspre progres şi nici spre securitate. Noi avem nevoie de securitate, în acest moment, pentru că la est avem Moldova unde ruşii sunt stăpâni (…) Avem Serbia care e foarte apropiată de Rusia. Avem Crimeea şi, ca atare, avem nevoie de sprijin şi de securitate, care vine de la NATO, unde cel mai important stat sunt SUA şi trebuie să ţinem de acest parteneriat special şi de Uniunea Europeană”, a spus Macovei.

Aceasta a adăugat, fiind întrebată dacă poate să strice un primar de Capitală relaţiile cu americanii şi cu Uniunea Europeană, ”că oricine poate strica, cine ştie ce declaraţie o să facă”, iar orice declaraţie a unui om politic se consemnează de toate ambasadele şi în câteva minute ajunge în toată lumea.

Macovei a adăugat că nu spune că Marian Munteanu va strica, însă ”va da de lucru mult mai mult şi inutil”, iar, atâta timp cât este candidatul PNL, americanii se vor întreba dacă "şi PNL gândeşte la fel, dacă l-a propus pe acest candidat”.

Întrebată dacă, în opinia sa, Gabriela Firea va ieşi primar, Macovei a răspuns că bucureştenii nu îl vor vota pe Munteanu, ”foarte puţini şi pe Firea, dar destul de mulţi din cei care ies la vot”.

Monica Macovei a fost prezentă, sâmbătă, la lansarea candidaţilor M10 la alegerile locale din judeţul Alba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO