Politică

MAI: În 14 secţii de votare procesul electoral nu a început la ora 7.00

MAI: În 14 secţii de votare procesul electoral nu a început la ora 7.00 (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Autor: Departamentul Social

09.12.2012, 10:48 113

În 14 secţii de votare din judeţele Alba, Arad, Bacău, Braşov, Buzău şi Argeş procesul electoral nu a început la ora 7.00, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Monica Dajboc. 

Ea a precizat că cele 14 SECŢII DE VOTARE care nu au fost deschise la ora 7.00, când a început procesul electoral sunt în judeţele Alba - o secţie, Arad - două, Bacău - trei, Braşov - una, Buzău - cinci şi Argeş - două.

Secretarul de stat din MAI pentru Relaţia cu Parlamentul şi Guvernul, Bogdan Tohăneanu, a spus că au fost câteva probleme la deschiderea unor secţii de votare, în special din vestul ţării, unde membri ai unor secţii nu au putut ajunge până la ora 7.00, din cauza ninsorii şi a viscolului.

Tohăneanu a subliniat însă că procesul electoral se desfăşoară în condiţii normale raportat la nivelul întregii ţării.

"Vremea nu este foarte blândă, astfel că se aşteaptă să fie probleme", a precizat Tohăneanu.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a cerut Ministerului Apărării Naţionale să sprijine intervenţia pe drumurile acoperite cu zăpadă, pentru deblocarea oamenilor şi a drumurilor care duc spre secţiile de votare, a mai spus secretarul de stat Bogdan Tohăneanu.

Pentru ALEGERILE PARLAMENTARE au fost constituite 18.456 de secţii de votare în ţară, 18.248.414 de cetăţeni având drept de vot. Alte 306 secţii vor funcţiona în cele patru colegii de deputat şi două colegii de senator din străinătate.

Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul şi numai pe baza cărţii de identitate, neputând folosi nici la aceste alegeri parlamentare cărţile de alegător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO