Politică

Marcel Ciolacu: Nu excludem depunerea unei moţiuni până la finele anului. Vrem să vedem legile de asumare

Marcel Ciolacu: Nu excludem depunerea unei moţiuni...

Autor: Diana Grigore

08.12.2019, 21:05 120

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD nu exclude varianta depunerii unei moţiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului PNL până la finalul anului. Preşedintele interimar al PSD a adăugat că aşteaptă să vadă pe ce legi îşi va asuma răspunderea premierul Ludovic Orban.

„Era clar că vom intra într-o perioadă de restructurare a partidului. PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, domnului Cîţu. Nu excludem depunerea unei moţiuni de cenzură până la finele anului, dar nu aceasta este prioritatea PSD pentru acest moment. Timpul este scurt pentru PSD pâmă la alegerile locale. Prioritatea numărul 1 este de a organiza congresul si de a ne pregăti pentru alegeri. O să depunem moţiune de cenzură. Vrem să vedem cu ce vine pe asumare. Noi ne-am luat porţia, am plătit electoral pentru că nu am avut capacitatea să fim suficient de eficienţi şi transparenţi în modificarea legilor justiţiei”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Întrebat dacă PSD va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legile justiţiei, Marcel Ciolacu a răspuns: „Să vedem cum vor depune legile. Poate să fie legi separate sau sistem guvernamental numit „trenuleţ”. Faci cap de pot o lege populară şi în spatele ei altele”.

Liderul interimar al PSD anunţă că formaţiunea va depune moţiune de cenzură şi dacă Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pentru alegerile primarilor în două tururi.

„Dacă vor depune o lege de asumare pentru alegerile primarilor în două tururi categoric PSD va depune o moţiune de cenzură. Văd că şi UDMR susţine. Sperăm să putem propune şi un alt guvern. Să sperăm că preşedintele va respecta Constituţia, după ce ia mandatul în 22 decembrie. Nouă ne-a respectat-o. A numit trei premieri. Mă bazez pe faptul că până acum a respectat, în ceea ce priveşte majorităţile, preşedintele a respectat jocul democratic şi constituţional”, a subliniat Ciolacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO