Politică

Merkel: Toată lumea trebuie să facă un compromis pentru bugetul UE

Merkel: Toată lumea trebuie să facă un compromis pentru bugetul UE

Autor: Anca Dumitrescu

22.11.2012, 20:05 235

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că toată lumea va trebui, fără îndoială, să facă un compromis în negocierile pentru bugetul multianual al Uniunii Europene şi nu a exclus ca un nou summit să fie necesar pentru a se ajunge la un acord.

"Toată lumea trebuie să dea dovadă de compromis, şi să fie capabili să o facă", a spus Merkel.

Ea a dat asigurări că Germania se va angaja în negocieri într-o manieră constructivă, dar îşi va reprezenta în acelaşi timp propriile interese.

În schimb, Merkel a recunoscut că nu este sigură că se va ajunge la un acord la încheierea reuniunii, estimând că este posibil să fie nevoie de o nouă etapă pentru a se stabili bugetul aferent perioadei 2014-2020.

Cei 27 de şefi de state şi de guverne din UE au început joi la Bruxelles un summit maraton pentru negocierea proiectului de buget multianual. În centrul discuţiilor figurează bugetul agricol, pe care Franţa vrea să îl menţină la nivelul actual, în timp ce Marea Britanie insistă pentru o reducere drastică, precum şi fondurile de coeziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO