Politică

Mihai Răzvan Ungureanu a lansat Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta

Mihai Răzvan Ungureanu a lansat Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta

Autor: Mediafax

06.07.2012, 14:01 376

"Pur şi simplu este o coincidenţă de calendar", a precizat Ungureanu, la întrebările ziariştilor.

La lansarea Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta au fost prezenţi europarlamentarul PDL Monica Macovei, prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda şi parlamentari ai PDL, printre care Theodor Paleologu şi Gelu Vişan, precum şi fostul ministru de externe Teodor Baconschi.

"Ne bucură şi ne mâhneşte că lansăm Iniţiativa Civică în aceste zile. Ne mâhneşte pentru că ea coincide cu un moment de cumpănă din viaţa cetăţenilor. Ne bucură pentru că nu suntem singuri. Suntem foarte mulţi", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu într-o conferinţă de presă organizată cu această ocazie.

În opinia sa, "ceea ce impune victoria acestei Iniţiative Civice este chiar situaţia de fapt".

"În cazul în care tăceam, oameni precum Victor Ponta sau Crin Antonescu urmau să acapareze o ţară întreagă. Nu putem asista la acest proces cu mâinile în sân", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a mai spus că "asemenea lovituri de stat parlamentare, puciuri politice", ar trebui să nu se mai întâmple şi că "există pentru lucrurile rele un sfârşit".

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că, în opinia sa, suspendarea preşedintelui este "neconstituţională, ilegitimă" şi reprezintă "una dintre cele mai nenorocite făcături politice" din ultima perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO