Mihai Tudose nu îl demite pe şeful Poliţiei:I-am cerut un plan de măsuri pentru remedierea situaţiei

10 ian 2018 Autori: Gabriel Pecheanu , Mediafax

Premierul Mihai Tudose a amânat luarea unei decizii în cazul şefului Poliţiei Române, anunţând că i-a solicitat lui Bogdan Despescu să prezinte, în următoarea săptămână, un plan de măsuri legat de remedierea situaţiei."Am discutat cu domnul Bogdan Despescu şi mi-a prezentat raportul. Am înţeles de pe surse, că noua propunere (n.r.: Cătălin Ioniţă) şi-a declinat intenţia de a ocupa funcţia şi l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile pentru remedierea situaţiei. Totuţi, acel făptaş a fost prins în două zile", a declarat premierul Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a avut miercuri o întâlnire cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, după ce ministrul Carmen Dan a cerut premierului demiterea lui Despescu din cauza lipsei de comunicare şi a modului în care a gestionat cazul poliţistului pedofil.

Miercuri, înainte de şedinţa de Guvern, în spaţiul public apăruseră informaţii potrivit cărora Cătălin Ioniţă, anunţat ca înlocuitor de către Carmen Dan, ar fi refuzat propunerea. Aceasta informaţie nu a fost confirmată sau infirmată de Ministerul de Interne, în timp ce Cătălin Ioniţă nu a putut fi contactat de agenţia MEDIAFAX.

Tot înainte de şedinţa de Guvern, premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire cu mai mulţi miniştri, chiar în biroul său, în timp ce ministrul de Interne Carmen Dan aştepta în sala de şedinţă, alături de alţi colegi.

În biroul premierului Tudose au fost Marius Nica, Felix Stroe, Florian Bodog şi Graţiela Gavrilescu, în timp ce Carmen Dan, alături de Mihai Fifor şi Teodor Meleşcanu, aşteptau începerea şedinţei. Aceasta a început cu o întârziere de circa 30 de minute faţă de ora anunţată.

 
Cuvinte cheie:
TUDOSE
, POLITIE
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide