Politică

Mihail Vlasov a fost achitat în primă instanţă pentru dare de mită

Mihail Vlasov a fost achitat în primă instanţă pentru...

Autor: Andreea Traicu

04.04.2016, 16:30 115

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti susţin că nu există probe potrivit cărora Mihail Vlasov ar fi săvârşit infracţiunea de dare de mită. Procurorii DNA pot face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Românieia fost trimis în judecată în luna iunie a anului 2015, fiind acuzat că în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), i-a cerut unui deputat "să îi susţină interesele", prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului", preciza DNA la trimiterea în judecată.

Potrivit DNA, Mihail Vlasov îşi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României să poată prelua Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Deputatul respectiv era membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, comisie permanentă competentă să avizeze propunerile legislative, înainte ca acestea să fie supuse votului în plen.

În acest dosar a fost audiată, la ultimul termen şi Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, care a precizat că îl cunoaşte pe Mihal Vlasov şi că a semnat susţinerea proiectului, pe care însă nu l-a citit în amănunt.

Mihail Vlasov a fost condamnat în iunie 2015 la cinci ani de închisoare, într-un alt dosar, pentru trafic de influenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO