Politică

Mii de oameni protestează în marile oraşe ale ţării, strigând ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”

Mii de oameni protestează în marile oraşe ale ţării,...

Peste 5.000 de sibieni protestează, sâmbătă seara, pe străzile din oraş, având pancarte cu mesajul "La 100 de ani de la Unire, Deşteaptă-te, române". La Cluj sunt în stradă peste 3.000 de oameni, iar la Timişoara aproximativ 2.000 de oameni.

Peste 5.000 de sibieni protestează, sâmbătă seara, pe străzile din oraş, oamenii având pancarte pe care au scris "La 100 de ani de la Unire, Deşteaptă-te, române".

Protestatarii din Sibiu s-au adunat la ora 18.00 în Piaţa Unirii şi au plecat în marş pe străzile oraşului.

Oamenii au mers la protest cu steaguri şi vuvuzele, dar şi pancarte cu mesaje precum ”Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie" sau "Suntem generaţia de sacrificiu. Am crescut fără jucării şi fără lumină. Nu luaţi voi zâmbetul copiilor noştri că murim cu voi de gât".

Sibienii strigă "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "PSD ciuma roşie" şi "Anticipate".

Printre participanţii la protestul de la Sibiu sunt şi vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, care este şi deputat de Sibiu, dar şi viceprimarul oraşului, Răzvan Pop.

La această oră, protestatarii se îndreaptă către casa lui Klaus Iohannis.

La Cluj, peste 3. 000 de persoane participă sâmbătă seara la un protest anti guvernamental, blocând traficul în faţa Prefecturii Cluj unde s-au aşezat pe carosabil scandând "Jos dictatura" şi "Jos Guvernul".

Participanţii la protest s-au adunat sâmbătă seara în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, după care au pornit într-un marş prin centrul oraşului până la Prefectura Cluj, unde s-au aşezat pe carosabil şi au blocat traficul rutier. Ei au scandat "Nu plecăm", Jos dictatura", "Jandarmeria apără hoţia", "Ruşine să vă fie", "Jos Guvernul", "Nu scăpaţi", ”Hoţii" şi "Trădătorii".

Mai mulţi protestatari s-au certat între ei, unii luând partea Jandarmeriei clujene, iar alţii au condamnat comportamentul Jandarmeriei de la Bucureşti.

De la Prefectură protestarii s-au îndreptat spre Piaţa Mihai Viteazul.

Şi la Timişoara s-au adunat aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de Guvernul PSD. Acţiunea este organizată pentru a doua zi consecutiv, după ce, vineri seara, aproximativ 5.000 de persoane au mărşăluit pe străzile Timişoarei şi au solicitat demisia Guvernului Dăncilă.

Manifestanţii au mers în centrul Timişoarei cu steaguri tricolore şi se folosesc de vuvuzele pentru a face zgomot. De asemenea, protestarii ţin în mâini pancarte cu mesaje precum “Tăt ni-s freş”, “PSD, ciuma roşie”, “Toţi pentru justiţie”, “Rezistăm” sau “Guvern de hoţi şi de mafioţi” şi scandează lozinci ca “Afară cu hoţii din ţară”, „Până la capăt”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, „Hoţii” sau “Demisia”.

Potrivit organizatorilor acţiunii de protest din Timişoara, sâmbătă seara se va pleca într-un marş din centrul oraşului până la sediul Prefecturii Timiş şi înapoi.

La Iaşi s-au adunat aproximativ 2.000 de persoane în Piaţa Unirii, pentru a susţine mitingul diasporei de la Bucureşti.

Protestatarii din Iaşi au format, ca de fiecare dată, un cerc, având cu ei steaguri ale României şi ale Uniunii Europene. De asemenea, oamenii au venit în centrul Iaşului cu vuvuzele şi cu pancarte pe care sunt scrise mesaje anti-Guvern şi anti-PSD.

Mai mult, aceştia au scandat lozinci precum: "Afară, afară cu PSD din ţară!", "Jos Guvernul!", "PSD, ciuma roşie!" sau "Vrem Justiţie, nu corupţie!".

Proteste similare au loc la Braşov, Piatra Neamţ sau Târgu Mureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO