Politică

Ministru francez: România nu recunoaşte frontiera cu R. Moldova. MAE: Afirmaţiile nu corespund realităţii

Ministru francez: România nu recunoaşte frontiera cu R. Moldova. MAE: Afirmaţiile nu corespund realităţii

Autor: Mediafax

10.12.2010, 17:19 39

Ministerul român de Externe susţine că afirmaţiile ministruluifrancez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, referitoare lapretinsa nerecunoaştere de către România a frontierei de stat cuRepublica Moldova "nu corespund realităţii".

"MAE a luat notă de afirmaţiile ministrului francez pentruAfaceri Europene referitoare la pretinsa nerecunoaştere de cătreRomânia a frontierei de stat cu Republica Moldova şi doreşte săprecizeze că ele nu corespund realităţii", se arată într-uncomunicat al MAE remis, vineri, agenţiei Mediafax.

De asemenea, MAE consideră că stabilirea de legături întreaderarea la Schengen şi relaţia cu R. Moldova este o încercare dedeviere a discuţiei către alte subiecte.

"Conexiunile între chestiunea aderării României la SpaţiulSchengen şi relaţia României cu Republica Moldova sunt artificiale.Acestea constituie o încercare de deviere a discuţiei cătresubiecte nelegate de criteriile Schengen, pe care România leîndeplineşte, conform tuturor evaluărilor misiunilor europene deverificare în domeniu", susţine Ministerul de Externe. Citiţi maimult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO