Politică

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode: De ce sume beneficiază solicitanţii de azil în România

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode: De ce sume...

Autor: Andreea Tobias

27.02.2022, 18:39 96

Articolul din lege privind azilul în România a fost modificat, duminică, de Guvern, fiind prevăzute sumele de care pot beneficia solicitanţii de azil. 

Solicitantul de azil beneficiază, la cerere, de hrană în limita sumei de 20 de lei/persoană/zi, de îmbrăcăminte în limita sumei 135 lei/persoană/zi vara şi 200 lei/persoană/zi iarna şi de alte cheltuieli în limita sumei de 12 lei/persoană/zi. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat că în ultimul caz este vorba despre cheltuieli cu produse de igienă personală.

Bode a menţionat că procedura şi cuantumul sumei aferente se stabilesc prin Hotărâre de a Guvern, pe baza datelor comunicate de către Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii sau de Institutul Naţional de Statistică.

De la începutul conflictului din Ucraina, au intrat în România până duminică la ora 16.00 - 56.371 de cetăţeni ucraineni. Dintre ei, 28.174 au ieşit din România, astfel că în România se află 28.197 de cetăţeni ucrainieni. Dintre aceştia 318 au cerut azil.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO