Politică

Ministrul Agriculturii a demis conducerea programului pentru pescuit pe fonduri europene

Stelian Fuia a demis conducerea programului pentru pescuit pe fonduri europene

Autor: Gabriel Razi

22.02.2012, 13:35 2020

Stelian Fuia, noul ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale, l-a demis astăzi pe Gheorghe Văcaru, directorul general, al programului european pe fonduri europene pentru pescuit.

Noul Director general al Direcţiei Generale-Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit (DG-AMPOP) este Marisanda Pîrîianu, care va ocupa funcţia până la organizarea concursului.

"Astăzi am decis să schimb conducerea de la AM POP. Din 17 ianuarie plăţile pentru acest program sunt suspendate. Noua conducere va trebui să prezinte un plan în faţa autorităţilor de la Bruxelles astfel încât să deblocăm fondurile. Nu ţinem pe nimeniu cu forţa.", a declarat ministrul.

România are la dispoziţie 307,6 milioane de euro prin intermediul programului pe bani europeni pentru pescuit. Beneficiarii proiectelor din Programul Operaţional pentru Pescuit au la dispoziţie fondurile pentru a face investiţii în vase de pescuit dar şi în ferme de acvacultură sau pentru dezvoltarea zonelor pescăreşti. În contul beneficiarilor care au depus proiecte pentru acest program nu a intrat însă niciun ban.

Conducerea Autorităţii de Mangement pentru Programul Operaţional de Pescuit va fi asigurată până la ocuparea postului de director general prin concurs de Marisanda Pîrîianu, în prezent director general adjunct în cadrul instituţiei.

Susţinerea creşterii economice în acest an cu ajutorul fondurilor europene este prioritatea "zero" a Guvernului însă în ultima perioadă au ieşit la iveală problemele de management din interiorul instituţiilor responsabile de gestiunea banilor de la UE. La începutul acestei săptămâni Comisia Europeană a anunţat autorităţile de la Bucureşti că întrerupe plăţile pentru Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) ca urmare a problemelor de management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO