Politică

Ministrul Agriculturii: Nu putem obliga pe nimeni să lucreze terenul

Ministrul Agriculturii: Nu putem obliga pe nimeni să lucreze terenul

Autor: Gabriel Razi

14.03.2012, 12:21 777

Ministerul agriculturii va înainta Parlamentului o propunere de lege, măsură prin care statul ar urma să îi amendeze pe proprietarii de teren agricol care nu îşi curăţă terenurile de buruieni şi nu o lege care va "amenda" proprietarii care nu îşi lucrează pământul, aşa cum a fost anunţat iniţial.

"Înaintăm în această săptămână propunerea la Comisia de Agricultură. Este fals că este vorba despre o taxă pe pârloagă. Nu putem impune nimănui să îşi lucreze terenul însă putem obliga la menţinerea într-o stare fitosanitară bună", a declarat Stelian Fuia, ministrul agriculturii la un seminar pe teme agricole.

Varianta de a îi taxa pe cei care nu îşi igenizează terenurilor a fost aleasă după ce legea unei taxe pe pârloagă nu a primit aviz din partea Ministerului de Justiţie.

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut Ministerul Agriculturii a publicat un proiect al acestei legi, care va impune fiecarui fermier din România să se "lupte" cu circa 40 de plante dăunătoare pentru a evita amenzi de până la 100 de euro pe hectar.

Proiectul "taxei pe pârloagă" a fost una din primele măsuri anunţate de Valeriu Tabără în urmă cu un an, la puţin timp după ce a preluat mandatul de ministru al agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO