Politică

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunţă sprijin pentru fermierii care cultivă usturoi: 1.000 de euro pentru un hectar cultivat

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunţă sprijin...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

07.01.2019, 22:16 130

Fermierii vor beneficia în acest an de un program de sprijinire a cultivării usturoiului, pe modelul programului pentru tomate, sprijinul fiind de 1.000 de euro pentru un hectar cultivat, a declarat luni ministerul Agriculturii Petre Daea la Agro TV. 

Suprafaţa minimă acceptată pentru sprijin va fi de 3.000 de metri pătraţi, a precizat ministrul.

Pentru a preveni falsificarea, Daea spune că va fi aplicată o normă tehnică, usturoiul urmând a fi livrat cu o tijă de 10 cm.

Actul normativ este în circuitul de avizare, a precizat ministrul Agriculturii.

De programul de sprijin pentru tomate au beneficiat 16.000 de fermieri. Programul prevede acordarea a 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuind, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată în spaţii protejate de cel puţin 1.000 mp, să obţină o producţie de minimum 2 kg tomate/mp, dar şi să valorifice o cantitate de tomate de cel puţin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO