Politică

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu despre explozii: E absolută nevoie să ne unim pentru a lupta împotriva acestui flagel

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu despre explozii:...

Autor: Ana Maria Lazăr

22.03.2016, 10:50 102

"Este o nouă confirmare a faptului că este absolută nevoie ca noi toţi, cei cărora ne sunt scumpe pacea şi prosperitatea şi propăşirea personală să ne unim toate eforturile pentru a lupta cu determinare pentru terminarea acestui flagel al secolului XXI care continuă să schimbe vieţi nevinovate", a declarat ministrul, la ceremonia dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Comănescu a exprimat condoleanţe şi compasiune celor apropiaţi victimelor.

"Vreau (...) să spun cât de terifiat sunt aflând de ceea ce s-a întâmplat acum mai puţin de o oră în capitala Europei, la Bruxelles şi să exprim condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti, compasiune pentru apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa", a spus Comănescu.

Două explozii puternice s-au produs marţi dimineată pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii belgieni anunţau că 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziilor, iar alte 25 de persoane au fost rănite.

O explozie a avut loc marţi dimineaţa în staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles, mai multe persoane fiind rănite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO