Politică

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, audiat marţi în Comisia economică din Senat

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, audiat marţi...

Autor: Mediafax

28.01.2019, 19:43 81

Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici va fi audiat marţi în Comisia economică din Senat cu privire la impactul măsurilor fiscal-bugetare introduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei de marţi a Comisiei economice din Senat, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici va fi prezent pentru a discuta aspecte referitoare la impactul măsurilor fiscal-bugetare introduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Tot la şedinţa de marţi este aşteptat şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, însă purtătorul de cuvânt al BNR Dan Suciu a declarat pentru MEDIAFAX că Isărescu nu a decis însă dacă se va prezenta sau nu marţi la comisiile parlamentare, la invitaţia senatorului Daniel Zamfir. Suciu a mai spune că senatorul Zamfir trebuie să răspundă acuzaţiilor de abuz în serviciu.

”Până să meargă BNR la vreo Comisie în care să vorbească de aşa-zise abuzuri, ar trebui că răspundă dânsul la acuzaţia de abuz în serviciu pe care a ridicat-o un senator membru al Comisiei de Finanţe Bănci, pentru că nu a respectat procedura de convocare. În plus, în spaţiul public dl Zamfir acuză BNR de o aşa zisă manipulare a ROBOR, un non subiect, o temă falsă la care BNR a dat toate detaliile. Înainte de orice, trebuie clarificate toate aceste chestiuni din partea expeditorului invitaţiei, şi să nu se creeze aşteptări nerealiste. BNR este deschisă la un dialog clar şi onest, dar în acest context riscă să creeze mai multă confuzie”, a afirmat Dan Suciu.

Daniel Zamfir a anunţat că îi va chema, pe 29 ianuarie, la audieri în Comisia economică a Senatului pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi pe Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei pentru a da explicaţii despre calcularea indicelui ROBOR.

Senatorul a prezentat, într-o conferinţă de presă, o serie de documente cu date despre ROBOR şi cu declaraţii ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. De asemenea, acesta a vorbit despre un raport al unei investigaţii a Consiliului Concurenţei, începută în 2008 şi încheiate în 2011. Parlamentarul a mai solicitat Băncii Naţionale a României (BNR) să oprescă mecanismul artificial de calculare a ROBOR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO