Politică

Ministrul de Interne, Carmen Dan: Şefii de la Serviciile Omoruri şi Control Intern Brigada Rutieră să facă un pas în spate

Ministrul de Interne, Carmen Dan: Şefii de la Serviciile...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

09.01.2018, 13:55 193

"Aştept ca şeful Serviciului Omoruri să facă un pas în spate. Aşa cum aştept ca şeful de la Control Intern din Brigada Rutieră a facă un pas în spate", a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, în conferinţa în care a anunţat şi că a cerut premierului demiterea şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Carmen Dan a afirmat că este total nemulţumită de lipsa de asumare din sistem după cazul poliţistului identificat ca fiind autorul actelor de hărţuire sexuală asupra unor copii. De altfel, la audieri a reieşit că este posibil ca acesta să fi comis în mod repetat faptele, deşi dosarele au rămas până acum cu autor necunoscut.

"Am înţeles că nimeni dintre şefi nu a înţeles să îşi asume o responsabilitate, deşi acesta era suspect încă din 2009, a fost menţinut în Poliţie. (...) ce s-a întâmplat cu cazul din 2015, care a mers la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 şi apoi la Serviciul de Control Intern al Brigăzii Rutiere? De atunci s-a stat cu o lucrare, iar între timp acesta avea şi activitate operativă, ultima amendă fiind cea din luna decembrie", a mai spus ministrul de Interne.

Aceasta a precizat că este greu de înţeles cum nimeni din proximitatea poliţistului nu a ştiut de devierile sale comportamentale.

"I-am cerut domnului Despescu să aibă discuţii cu domnul Gavriş, de la Serviciul Omoruri. Aflăm că cel din 2009 s-a prescris. Explicaţiile de aseară le apreciez lacunare",a mai spus Carmen Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO