Politică

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu: După prima săptămână, situaţia din şcoli nu este îngrijorătoare

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu: După prima...

Autor: Dorin Oancea

14.02.2021, 20:39 100

După prima săptămână de cursuri în şcoli, situaţia nu este îngrijorătoare, cu o rată de infectare de 1 la 10.000, a declarat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministrul spune că experţii în epidemiologie au considerat că riscul este gestionabil, dar că riscul nu poate fi eliminat complet. Cei 290 de elevi care au fost testaţi pozitiv în această săptămână s-au infectat anterior începerii şcolii, iar prezenţa fizicî în şcoli îşi va face simţite efectele de săptămâna viitoare.

Ministerul s-a declarat convins că nu se va ajunge la situaţia închiderii şcolilor, dar, în eventualitatea în care situaţia o va cere, nu va ezita să o facă.

Cîmpeanu a mai adăugat că săptămâna viitoare va discuta cu autorităţile sanitare despre purtarea măştii la orele de sport.

În prima săptămâna de cursuri, au fost depistaţi pozitiv 290 de elevi şi 259 de cadre didactice, iar cursurile din 203 clase au fost suspendate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO