Politică

Ministrul Justiţiei, chemat de urgenţă de premierul Mihai Tudose la discuţii după şedinţa de Guvern

Ministrul Justiţiei, chemat de urgenţă de premierul...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.08.2017, 17:05 181

Ministrul Justiţiei a fost chemat la sediul Guvernului la scurt timp după terminarea şedinţei de Guvern pentru a prezenta mai multe date despre pachetul de legi din domeniul Justiţiei.

Tudorel Toader a prezentat public miercuri proiectul de modificare a legilor, anunţând că îl va trimite spre avizare la CSM.

Surse guvernamentale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Toader trebuie să dea explicaţii şi legat de precizările privind MCV făcute de şeful statului.

”Propunerile prezentate astăzi de ministrul Justiţiei se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenţei şi bunei funcţionări a Justiţiei, precum şi împotriva luptei anticorupţie. România se află într-un moment care îi este favorabil în planul relaţiilor internaţionale, cu precădere în comunitatea europeană. Ar fi în defavoarea ţării noastre ca, după toate eforturile depuse până acum, să ne întoarcem la vechile practici de a pune presiune asupra justiţiei. Acest lucru ar fi în totală contradicţie cu angajamentele pe care şi le-a luat România prin aderarea la Uniunea Europeană şi nu ar face decât să menţină pe termen nelimitat Mecanismul de Cooperare şi Verificare”, se arată în punctul de vedere remis presei de către Administraţia Prezidenţială în legătură cu proiectele de legi ale justiţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO