Politică

Ministrul Muncii: Haideţi să nu ne mai interesăm de plagiaturi şi să venim cu soluţii pentru problemele reale ale României

Autor: Corina Mirea

25.06.2012, 15:07 280

Mariana Câmpeanu, ministrul muncii, este de părere că România are nevoie să se axeze pe problemele reale cu care se confruntă mediul economic şi social şi nu pe plagiaturile unor miniştri sau modul în care aceştia au obţinut anumite diplome.

"Deşi ţintele României în strategia Europa 2020 sunt mai mici ca cele propuse la nivel european, acestea sunt foarte greu de realizat tocmai din cauza interesului scăzut pe care ţara noastră îl manifestă în găsirea unor soluţii pentru domeniul economic şi social", a declarat Câmpeanu. De asemenea, ea a mai precizat că în următoarele câteva luni de zile România va trebuie să ia hotărâri foarte importante cu privire la problemele economice şi sociale existente în prezent pentru a nu intra în impas în îndeplinirea obiectivelor propuse în cadrul strategiei Europa 2020.

În aproape două luni de la instalarea Guvernului Ponta, un ministru al educaţiei din noul guvern a fost demis din funcţie în urma falsificării informaţiilor din CV cu privire la studiile superioare absolvite, un altul a demisionat în urma unor informaţii apărute în presă referitoare la plagierea a două articole ştiinţifice, iar premierul Victor Ponta este suspectat că ar fi copiat părţi consistente din lucrarea unui profesor pentru a-şi realiza teza de doctorat.

"Este timpul să ne îndreptăm atenţia dinspre subiecte precum plagiaturile anumitor miniştri sau modul în care aceştia au obţinut diplome de absolvire a studiilor superioare spre sectoarele în care avem cu adevărat probleme", a mai spus Câmpeanu. Aceasta a fost prezentă la conferinţa organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), cu ocazia lansării studiului de caz "România în contextul Agendei UE 2020", realizat de către "Biroul pentru observarea pieţei muncii şi a calităţii locurilor de muncă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO