Politică

Ministrul Muncii, întrebată dacă vin pensiile mai devreme în decembrie: Ne vom ţine de calendar

Ministrul Muncii, întrebată dacă vin pensiile mai...

Autor: Departamentul Social

07.12.2019, 17:57 2378

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, sâmbătă, că pensiile în luna decembrie vor veni la termen. Alexandru a răspuns, astfel, unei întrebări privind plata anticipată a pensiilor, de sărbători, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori.

Întrebată, la Digi TV, dacă pensiile vor ajunge mai devreme în decembrie decât în lunile precedente, dat fiind faptul că este luna sărbătorilor, Violeta Alexandru a declarat că are în vedere ca pensiile să fie livrate la termen.

„Să ştiţi că sunt foarte atentă să nu se depăşească niciun termen. Lucrez strâns cu echipa Casei Naţionale de Pensii, în condiţiile în care, din păcate, preşedintele Casei de Pensii întârzie să apară la serviciu pentru a putea genera schimbările de conducere de care aş fi avut nevoie pentru a putea face o planificare mai buna. Sunt foarte atentă la aceste aspecte. Nu se va întârzia nicio pensie. Sunt în contact direct şi foarte atentă să nu existe asemenea situaţii. În acest moment, sunt informată cu privire la parcurgerea tuturor paşilor în vederea procesării etapelor pentru livrarea pensiilor atât pe card cât şi la domiciliu şi astăzi nu am niciun motiv de îngrijorare. Vreau doar să asigur că sunt foarte atentă la acest subiect. Ne vom ţine de un calendar foarte strict astfel încât pensionarii să îşi primească pensiile”, a spus Alexandru.

În anii anteriori, pensiile au venit mai devreme, dat fiind faptul că decembrie este o lună scurtă, în care sunt multe sărbători. Perioada de încasare a drepturilor din pensie este cuprinsă între 1 şi 15 ale lunii, pentru cei care încasează la domiciliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO