Politică

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu: Până în 2020, 70% din instituţii publice vor avea experţi în egalitatea de şanse

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu: Până în 2020, 70%...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

01.11.2017, 13:29 918

„Până în anul 2020, 70% din cele 1680 de instituţii publice naţionale şi locale din România vor avea experţi sau tehnicieni în domeniul egalităţii de şanse. Pentru atingerea acestor obiective ambiţioase, România va organiza cursuri de formare pentru experţi şi tehnicieni în domeniul egalităţii de şanse în întreaga ţară”, a spus Olguţa Vasilescu.

Ea a definit expertul în egalitatea de şanse ca fiind o profesie „inovatoare”.

„Aş dori să subliniez un exemlu al unei măsuri specifice cu impact pozitiv în domeniul egalităţii de gen la nivel naţional în România, respectiv al unei profesii inovatoare: expertul în egalitatea de şanse. Această nouă profesie a fost creată şi pusă în aplicare pentru a integra perspectiva de gen şi pentru a include module specifice pentru egalitatea de gen şi violenţa domestică”, a spus ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu a menţionat şi faptul că misiunea experţilor în egalitatea de şanse este să promoveze şi să aplice principiile egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în toate domneiile şi activităţile lor şi să sprijine măsurile active pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, astfel încât să devină ambasadori ai egalităţii de şanse în societate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO