Politică

Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, repune în funcţiune Casa de Comerţ Unirea

Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, repune în...

Autor: Alexandru Nanu

27.08.2022, 15:32 393

Ministrul PSD al Agriculturii repune în funcţiune un instrument extrem de util pentru valorificarea producţiei româneşti, după ce Casa Unirea a fost pusă pe butuci sub guvernările de dreapta Orban şi Cîţu. Utilitatea Casei de Comerţ Unirea este mai evidentă ca oricând, în contextul actual al războiului din Ucraina care a afectat puternic aprovizionarea cu produse agro-alimentare. Românii vor avea acces la produse de calitate, obţinute de fermierii noştri, iar fermierii vor avea siguranţa valorificării producţiei pe care o obţin şi implicit venituri pentru a menţine locuri de muncă şi pentru a continua să producă.

În şedinţa de guvern a fost completată legislaţia astfel încât operatorii economici, la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari să fundamenteze bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2022, putând astfel să crească operaţionalizarea acestora.

Fondurile vor putea fi utilizate pentru reorganizarea şi eficientizarea activităţilor în domenii-cheie (tehnic, operaţional şi marketing), menţinerea şi atragerea de personal cu pregătire şi experienţă profesională, precum şi îndeplinirea obiectivelor de politică salarială. 

Din păcate, a fost nevoie să fie reluată de la zero funcţionarea Casei. Prin intermediul Casei de Comerţ Unirea producţia bună de legume şi fructe şi nu numai, pe care o obţin fermierii mici va fi preluată, depozitată şi pregătită de comercializare, astfel încât să nu mai asistăm la imaginile cu legume româneşti aruncate la marginea câmpului, în timp ce pieţele şi magazinele sunt inundate de produse importate.

Astfel, românii vor avea acces la produse româneşti proaspete şi de calitate, pe lanţul scurt de aprovizionare, evitându-se intermedierea şi deformarea preţurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO