Politică

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog: Pregătim normele de aplicare a legii vaccinării; Nu aşteptăm ca legea să-şi facă parcursul

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog: Pregătim normele...

Autor: Cătălina Mănoiu

25.10.2017, 10:38 26

„Nu este prea devreme şi vreau să vă asigur că toţi cei care au lucrat la lege şi colegii mei deja pregătesc normele de aplicare. Practic, nu vom aştepta ca legea să îşi facă tot parcursul, noi vom fi cu normele de aplicare pregătite, cu toate că iniţial în lege era prevăzut un alt termen de aplicare, colegii de la comisia de sănătate l-au scos (...) au dinamizat mult lucrurile”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, întrebat dacă este prea devreme ca cei responsabili să se aplece asupra normelor de aplicare a legii vaccinării.

Florian Bodog a afirmat că legea vaccinării aduce modificări şi în buget, „pozitive pentru MS”.

„Legea vaccinării este copilul nostru al tuturor (...) Legea nu este despre obligativitate, este despre copiii noştri. Am făcut această lege pentru a ne proteja copiii, pentru a ne proteja starea de sănătate a naţiei, viitorul. Am două fete şi amândouă sunt vaccinate la zi şi au făcut şi vaccinurile care nu sunt obligatorii pentru că eu am încredere, această parte a sistemului de sănătate este foarte importantă şi are rolul ei. Acesta este motivul pentru care încasez tot ce încasez de fiecare dată când se întâmplă câte un pas în parcursul legii vaccinării. Acesta este motivul pentru care trec mai departe şi îmi dă putere să merg mai departe”, a mărturisit Bodog.

Ministerul Sănătăţii a pregătit şi alte două legi, care sunt în transparenţă decizională: legea transplantului şi legea profesioniştilor în domeniul medical, a adăugat Bodog.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO