Politică

Ministrul Serban Nicolae si-a cerut scuze

29.09.2004, 00:00 18

Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Serban Nicolae, le-a adresat ieri scuze deputatilor opozitiei pentru ca a catalogat demersul acestora de a-i scrie lui Ion iliescu un act de "mitocanie politica".
Gestul ministrului a fost rostit in plen, in sedinta camerelor reunite ale Parlamentului, determinand intoarcerea deputatilor de la PNL si PD la dezbateri. Cu o zi inainte, ambele grupuri parlamentare din Camera Deputatilor care constituie Alianta D.A. au anuntat ca se retrag de la lucrari pentru a arata ca nu accepta ca o solicitare a opozitiei sa fie categorisita intr-un limbaj suburban. Ei ii scrisesera doua scrisoi presedintelui Ion Iliescu in care ii cereau sa nu promulge doua legi - a alegerilor generale si statutul alesilor locali - cata vreme ii este permis presedintelui tarii sa candideze pe liste de partid, in timpul mandatului si in conditiile in care este tolerata migratia politica la nivelul administratiei locale.
Serban Nicolae a spus: "regret ca "o fraza din comunicatul pe care l-am semnat vineri a fost considerata ofensatoare de catre deputatii PNL si PD. Nu a fost in intentia mea si nici nu m-am adresat persoanelor. M-am referit la o scrisoare, la un demers si daca nu am gasit expresia cea mai potrivita si acest lucru a fost considerat ofensator, eu sint gata sa imi prezint scuze", a spus ministrul, in timpul sedintei in plen a Camerei Deputatilor.
La vociferarile deputatilor PNL si PD el a precizat: "Imi cer scuze".
De asemenea, Serban Nicolae a spus ca, in calitate de ministru pentru relatia cu Parlamentul ar fi ultima persoana care isi doreste o disfunctionalitate in cadrul vreuneia din Camerele Parlamentului si regreta faptul ca deputatii PNL si PD au considerat ofensatoare o fraza din declaratia sa.
"O regret, imi prezint scuzele, daca acest lucru ajuta la renormalizarea activitatii parlamentare si va asigur ca niciodata nu am sa fac declaratii ofensatoare sau insultatoare la adresa unor persoane respectabile si avind mandatul electoratului, indiferent de partidul din care provin", a mai spus acesta.
adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO