Politică

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu: Cautăm soluţii pentru legătura Bucureşti-Otopeni, să nu facem "elefanţi albi"

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu: Cautăm soluţii...

Autor: Ştefan Pană

13.12.2015, 16:05 1379

Întrebat, în cadrul dezbaterilor asupra bugetului Ministerului Transporturilor, despre soluţiile pe care le ia în calcul instituţia pentru a pune la punct infrastructura de transport între Bucureşti şi Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", Costescu a spus că se fac "studii de trafic". Potrivit oficialului, există două variante luate în calcul în acest moment, respectiv o legătură feroviară sau construirea unei linii de metrou. Ministerul aşteaptă rezultatul studiilor comandate.

Ministrul a precizat însă că trebuie găsită o soluţie pe termen lung, pentru ca orice investiţie demarată şi finanţată să nu fie apoi abandonată din diferite motive, dând exemplul stadioanelor de fotbal construite în Brazilia. "Nu vrem să facem investiţii de genul elefanţilor albi. Ştiţi cum a fost în Brazilia cu stadioanele de fotbal construite pentru campionatul mondial de fotbal, apoi abandonate şi devenite loc de joacă pentru maimuţe", a spus Dan Costescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO