Politică

Ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Guvernul mai are nevoie de bani de pensii în urma unei legi din iulie

Ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Guvernul mai...

Autor: Cătălin Legănel, Mediafax

31.08.2018, 17:19 428

Ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la Mamaia că Guvernul este în situaţia în care mai are nevoie de bani de pensii, pentru că în iulie a apărut o lege care creşte pensiile pentru două grupe pe muncă: ”Iohannis nu a înţeles că rectificarea nu se face pe bucăţi”.

”Iar acum suntem în situaţia în care mai e nevoie de bani de pensii, dar de ce? Pentru că din luna iulie a mai apărut o lege adoptată de Parlamentul României care la grupele 1 şi 2 de muncă creştea din nou veniturile pensionarilor. Automat, când creezi bugetul României, nu poţi decât să aplici legislaţia pe care o ai în vigoare în momentul respectiv. Fiind o lege care a apărut în luna iulie, automat va trebui să o aplicăm după luna iulie”, a spus Olguţa Vasilescu.

Ministrului Muncii a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să înţeleagă motivul pentru care Guvernul mai are nevoie de bani de pensii: ”Asta ca să înţeleagă şi preşedintele României, de ce în spaţiul public am tot susţinut că este vitală şi urgentă această rectificare bugetară. Ne-a invitat să facem rectificare bugetară, dar să lăsăm în pace bugetele care se aprobă în CSAT: bugetele serviciilor secrete, bugetul administraţiei prezidenţiale şi aşa mai departe. Nu există în lumea asta stat care să facă rectificare bugetară pe bucăţi, nu există. Se pare că preşedintele României nu a aflat încă”.

De asemenea, Lia Olguţa Vasilescu a vorbit şi despre şomaj, spunând că România este la un ”minim istoric de după revoluţie: 3,4%”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO