Politică

Momente cheie în relaţia România - SUA

20 august 1998, Bucureşti. Emil Constantinescu l-a primit pe Bill Clinton. Fostul preşedinte american a consolat România, respinsă de la aderarea în NATO.

Momente cheie în relaţia România - SUA

03.05.2011, 23:49 631

22 iulie 2004, Washington. George Bush l-a primit la Casa Albă pe primul ministru Adrian Năstase pentru a discuta despre războiul împotriva terorismului.


Noiembrie 2006, Belgrad. Soldat american în faţa unui avion de luptă aterizat în Serbia. Acordul României de survol al spaţiului aerian pentru bombardarea Serbiei în 1999 a fost unul dintre momentele cheie ale alianţei SUA-România.

2 aprilie 2008, Neptun. Preşedintele Băsescu l-a primit pe George Bush. Punctele fierbinţi pe agendă erau aderarea Georgiei şi a Ucrainei la NATO.
4 aprilie 2008, Bucureşti. Masă istorică a Summitului NATO de la Bucureşti, la care iau parte Traian Băsescu, Vladimir Putin, Angela Merkel şi George Bush.
8 aprilie 2010, Praga. Barack Obama s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu pentru a discuta despre suplimentarea trupelor militare din Afghanistan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO