Politică

Monica Macovei, de la eroul anticorupţie de la Bruxelles la compromisurile de la Bucureşti

Monica Macovei, de la eroul anticorupţie de la Bruxelles...

Autor: Gândul

08.09.2014, 16:00 418

„Sunt un om normal care din întâmplare am ajuns în politică”. Întâmplarea pentru Monica Macovei a fost Traian Băsescu care, în 2004, în ziua de Crăciun, a sunat-o şi i-a propus să fie ministru al Justiţiei. „Spălam vasele după masă”, a povestit momentul, Monica Macovei, într-un interviu. „Sunase telefonul toată dimineaţa, dar era număr necunoscut şi nu am vrut să răspund.(...) În fine, a răspuns fiu-miu la telefon. Îmi dă telefonul şi aud: «Doamna Macovei? Aici Traian Băsescu».

Nu am putut să spun nici un cuvânt. Nu vorbisem niciodată cu el. Ştiam că e preşedintele ţării. Şi el a continuat. «Îmi dau seama că sînteţi surprinsă de telefon, dar vreau să vă propun să fiţi ministru al Justiţiei.» Am tăcut. Pentru că era totul incredibil”. S-a urcat în maşină şi a venit de la Breaza la Bucureşti, la Cotroceni.  Cum a convins-o, Traian Băsescu să accepte: „Ca să faci lupta anticorupţie în mod real, eu cred că trebuie un ministru nepolitic, pentru că dacă vine dintr-un partid, e legat, pentru că datorează partidului acea funcţie. Tu, care eşti total din afara sistemului, nu ai nici o treabă şi poţi să faci asta»”.

Citiţi mai multe pe vreaupreşedinte.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO