Politică

Monica Macovei: Imunitatea parlamentarilor pentru faptele de drept comun trebuie eliminată

Monica Macovei: Imunitatea parlamentarilor pentru faptele de drept comun trebuie eliminată

Monica Macovei, vicepreşedinte PDL

Autor: Miruna Badea

22.03.2012, 12:54 158

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei a declarat, joi, că fuga lui Mihail Boldea din ţară era previzibilă, ea pronunţându-se pentru eliminarea imunităţii parlamentarilor pentru faptele de drept comun şi reclamând existenţa unor probleme de resurse umane în toate partidele, inclusiv în PDL.

"Încă o dată vedem că trebuie eliminată imunitatea parlamentarilor pentru faptele de drept comun. Să rămână doar cu imunitate pentru declaraţiile politice", a spus Macovei, referindu-se la cazul deputatului Mihail Boldea.

Ea a precizat că fuga deputatului din ţară era de aşteptat.

"Era de aşteptat, era previzibil. Atunci când ceri arestarea preventivă a unei persoane, te aştepţi ca acea persoană să nu stea, ci să facă ceva şi să plece. Deci, trebuie văzut dacă nu s-ar fi putut da o ordonanţă de interdicţie de a pleca din ţară", a spus ea.

Macovei a adăugat că acest caz arată şi că "politica de resurse umane a partidelor trebuie să se bazeze pe criterii de integritate".

"Toate partidele, inclusiv PDL, au o problemă de resurse umane. De-asta am şi făcut acel cod etic. Sigur, la selecţia candidaţilor pentru Parlament trebuie să aplici criterii profesionale şi etice", a spus Macovei.

Ea a adăugat că toată lumea ştie că există cazuri de genul Boldea în toate partidele. "Ştim cu toţii că există cazuri în toate partidele", a spus Macovei.

Deputatul Mihail Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, a anunţat, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat să se prezinte, miercuri, la sediul DNA Galaţi, dar şi la DIICOT.

Boldea a primit, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, o citaţie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galaţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Documentul a fost lăsat în cutia poştală de la domiciliul acestuia de către două persoane care nu au dorit să ofere detalii.

Boldea a fost citat la audieri şi la DIICOT, el primind, marţi după-amiază, la domiciliul său din Galaţi, o citaţie prin care era solicitat să se prezinte, miercuri dimineaţă, la audieri la sediul DIICOT Galaţi, actul fiind adus de către un poliţist care însă nu a vrut să spună dacă parlamentarul era sau nu în casă.

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL).

Anchetatorii nu au solicitat instituirea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul deputatului Mihail Boldea pentru că avizul privind reţinerea şi arestarea acestuia rămânea fără obiect, în condiţiile în care nu pot fi dispuse două măsuri preventive, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO