Politică

Năstase postează pe blog un scenariu-surpriză: Băsescu ar putea anunţa, luni, că Boc a demisionat

 Năstase postează pe blog un scenariu-surpriză: Băsescu ar putea anunţa, luni, că Boc a demisionat

Autor: Cristian Fierbinteanu - Mediafax

05.02.2012, 14:06 1518

Fostul premier Adrian Năstase a postat, pe blog, un text despre săptămâna politică viitoare, în care menţionează că preşedintele Traian Băsescu ar putea produce, luni, o "surpriză", anunţând, la consultările cu partidele, că premierul Emil Boc a demisionat.

"Haideţi să planificăm împreună săptămâna viitoare: Luni, ora 12 şi apoi la ora 13, consultări formale cu partidele, în principal ca să le spuna şi personal ce a spus în conferinţa de presă despre Tratatul fiscal (al cărui viitor, fie vorba între noi, nu este încă foarte clar). Surpriză - el ar putea anunţa că Boc şi-a dat demisia, iar consultările sunt pentru a desemna un nou premier. Evident, Băsescu va încerca să schimbe doar primul-ministru nu şi pe cei mai importanţi membri ai guvernului, ca sa nu se supere cu partidul… Unii vor spune că nu este elegant şi că, după Roman, Stolojan, Baconschi, etc, el îl sacrifică şi pe Boc. Alţii vor răspunde, resemnaţi, că aşa sunt scorpionii", scrie Năstase.

Preşedintele Traian Băsescu are programate, luni, consultări cu puterea şi opoziţia, despre tratatul european şi funcţionarea Parlamentului de la Bucureşti.

Premierul Emil Boc a fost întrebat, sâmbătă, după videoconferinţa de la MAI, dacă demisionează în zilele următoare, el spunând că nu comentează "asemenea decizii sau speculaţii" şi că ştie ce are de făcut.

"Nu comentez asemenea decizii sau asemenea speculaţii. Ştiu ce am de făcut", a spus Emil Boc, întrebat de jurnalişti cum comentează zvonul potrivit căruia ar urma să demisioneze din funcţie în zilele următoare.

Premierul a evitat un răspuns clar privind o eventuală demisie, precizând doar că va spune în primul rând în faţa colegilor de partid şi abia apoi presei ce are de făcut Guvernul în perioada următoare.

"Fiţi siguri că voi spune în primul rând în faţa colegilor şi după aceea presei ce are de făcut Guvernul şi partidul în perioada următoare" a declarat Emil Boc, la finalul videoconferinţe cu prefecţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Preşedintele Traian Băsescu declara, joi, la dezbaterea "România în UE. Cinci ani de la aderare", că premierul Emil Boc îi va fi în continuare un partener în ceea ce este de făcut pentru modernizarea statului şi atingerea standardelor europene de performanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO